اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي نَفْسَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي نَفْسَكَ لَمْ أَعْرِفْ رَسُولَكَ‏ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي رَسُولَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي رَسُولَكَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَكَ‏ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِي‏

عوامل و ريشه هاي مد گرايي

صفحه اصلی

ایمیل مطالب پروفایل مدیر رهبری پشتیبانی

مذهبی
توحید
مهدویت
معاد
نماز
قرآن
احکام
امر به معروف و نهی از منکر
حجاب
اثر منفی دوستی دختر و پسر قبل از ازدواج
ازدواج
محرم
نگاه
ابلیس
گناه
نبوت
روزه
خمس
زکات
عاشورا و امام حسین
آیا می دانید ؟
احادیث ، روایات ، داستان
احادیث ناب
روایات ناب
داستان ناب
کتاب و گفتۀ بزرگان
علمی
اجتماعی
حق الناس
رشوه
مطالب جالب
دیگر مطالب
واقعیات جامعه غرب
تاثیر سایتها و فیلمهای غیر اخلاقی
مد و مدگرایی
پزشکی
مشکلات مبتلا به
دانلود
مناجات حاج منصور ارضی
سید مهدی میر داماد
نرم افزار کاربردی موبایل
دانلود سخنرانی
موبایل
کتاب
نرم افزار
کامپیوتر
نرم افزار
کتاب
اخبار
سینما و تلوزیون
رژیم پهلوی
سخنرانی استاد پناهیان


حجاب
حجاب
روزه
نماز
روزه
امر به معروف و نهی از منکر
نگاه حرام
نگاه
اسرار روزه
روزه درمانی
امر به معروف
نهی از منكر
ماه رمضان
امر به معروف و نهی از منكر
شیطان




آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 60
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 104
بازدید ماه : 351
بازدید کل : 15816
تعداد مطالب : 285
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1


عوامل و ريشه هاي مد گرايي

نویسنده : یه بنده خدا

موضوع : <-PostCategory->


عوامل و ريشه هاي مد گرايي                                     

 

يكي از راه هايي كه كشورهاي خارجي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي براي از بين بردن آن در پيش گرفته اند اشاعه مدهاي هيچ و پوچ است .

به گزارش پايگاه اطلاع رساني پليس، انسان به گونه اي افريده شده كه همواره از حالت يكنواختي گريزان بوده و در مقابل از تحول و نوآوري در زندگي استقبال مي كند. اين تمايل در حالت عادي و در صورتي كه پذيرش تحويل و نوآوري از روي آگاهي و بصورت تدريجي صورت پذيرد ظاهر زندگي آدمي را خوشايند و دلپذير مي سازد.

بنابراين ميل به خودارايي و زيباسازي محيط زندگي امري فطري است كه به بركت آن هم زمينه آراستگي صورت ظاهري محيط زندگي انسان فراهم مي گردد و هم انگيزه تعالي و تداوم زندگي اجتماعي و روابط صحيح انساني تقويت مي شود.

بدين سان عواملي كه موجب ايجاد نفرت و انزجار افراد از يكديگر و يا موجب يكنواختي زندگي بشر مي شود از محيط حيات اجتماعي دور شده و جنبه هاي مثبت كمال خواهي و زيبايي دوستي انسان، روز به روز شكوفاتر مي گددد.

البته گرچه يكي از جلوه هاي كمال جويي و زيبايي دوستي انسان ، به ويژه در دوره جواني توجه به زيبايي ظاهر است؛ اما بايد مراقب بود اين فرايند از حالت طبيعي خود خارج نشود؛ زيرا همه استعدادهاي فطري اگر از حالت طبيعي و معقول خود خارج شوند جنبه انحرافي پيدا كرده ، آثار سويي به بار مي آورند.

به عنوان مثال ميل به خودآرايي كه ريشه در كمال جويي و زيباپسندي فطري انسان دارد، اگر از روي غفلت يا در نتيجه افراط و تفريط و يا تحت تأثير القائات غلط عوامل جانبي، از مسير طبيعي و درست خود خارج شود، سر از اموري چون خودنمايي، فخر فروشي، خودپرستي، مدپرستي و غيره در مي آورد. عواملي كه هر يك از آنها به نوبه خود موجب پيدايش انواع نارسايي ها ، هوس بازي ها، رقابتهاي غلط و اسراف و تبذيرها خواهد شد و انسان را به حيواني پست تبديل خواهد كرد!

بنابراين پيروي از مد و زيبايي خواهي و تنوع پسندي، ريشه در نهاد انسان دارد كه نيازهايي چون تنوع، زيباخواهي و كمال جويي فطري منشاء اصلي آن محسوب مي شود.

اما صورتهاي افراطي رايج اين گرايش(مدپرستي) در نتيجه جهل و ناآگاهي و ضعف ارزشهاي معنوي و تبليغات وسيع دشمنان و خودباختگي و تقليد كوركورانه از ديگران و يا آلوده شدن به رذايلي چون خودنمايي، فخرفروشي، احساس حقارت و خود كم بيني و غيره پيش مي آيد كه براي افراد جامعه بسيار خطرساز است و بايد از آن پرهيز كرد.

الگويي كه بيشتر از همه رايج شود، مد مي شود و مدزدگي يعني پذيرش ، تقليد، تبعيت بي چون و چرا از چنين الگويي (كه البته هميشه در حال تغيير است) اما آيا آنچه رايجتر شد ، درست تر هم هست؟ آيا بايد هر چيزي را به طرف اينكه رايج تر هست پذيرفت؟

در تبعيت از مد بد نيست ملاحظات روانشناسانه و تمايلات طبيعي انسان را نيز در نظر بگيريم، آن هم در دوران پرشور نوجواني و جواني كه بيشتر مبتلابه چنين تمايلاتي است.

گره هاي متعددي كه در اين دوره از زندگي بايد گشوده شود موجب التهاب و نگرانيهاي بسياري است. اين سوالات كه من كيستم؟ چه مي خواهم؟ چه نقشي بايد داشته باشم؟ و غيره هميشه ذهن را اشغال ميكندو ما را براي يافتن شخصيت و هويتي ثابت يا خصوصياتي معين وادار ميكند. ما را وادار مي كند كه خود را پيوسته با ديگران قياس كنيم و در آنها با دقت و حساسيت نظر كنيم و از آنها كه به نظر جالبترند الگو بگيريم تا جايي كه گاهي حتي نحوه حرف زدن ، غذا خوردن، لباس پوشيدن و فكر كردن را هم از آنها اقتباس مي كنيم.

اين الگو برداري و همانند شدن به شخصيت ما شكل مي دهد و به همين دليل است كه بايد به آن توجه كنيم و آن را جدي بگيريم و شايد باز به همين دليل است كه ما آن را به عنوان مد مي شناسيم و به مد پرداخته ايم.

در پيروي از مد روز نوعي الگوبرداري و همانند سازي است منتهي با الگوهايي كه اينجايي نيست و روزانه مثل كالا و جنس به بازار مي آيد و يا مثل قارچ سبز مي شود و جا دارد كه از خود بپرسيم چنين الگوهايي تا چه حد به رشد ما، به افزايش توانايي هاي ما و به استحكام شخصيت ما كمك مي كند؟

تنوع طلبي ، نوجواني، ميل به طراوت و زيبايي از اميال و نيازهاي آدمي است اما بايد انديشه كرد كه اينگونه نيازها چگونه برانگيخته مي شود ، با چه نيتي و به چه جهتي؟ و از اين مهمتر اينكه چگونه بايد به اينگونه تمايلات پاسخ داد با كمي تأمل متقاعد خواهيم شد كه محدود كردن اين ميل طبيعي به تنوع و تازگي به چند شكل و قيافه ظاهري و نقش و نگار، نوعي كوته بيني و ساده انديشي كودكانه است كه بيشتر در خدمت منافع ديگران خواهد بود.

پس مي توان گفت: يكي از راه هايي كه كشورهاي خارجي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي براي از بين بردن آن در پيش گرفته اند اشاعه مدهاي هيچ و پوچ است و حال طرز فكر مردم است كه چگونه در برابر اين مشكل ايستادگي كند.

به نظر مي رسد كه راه حل اين معضل، القاي تفكر صحيح و راه درست در بين اقشار مختلف مردم است و براي اين امر مي توان با هدايت مردم به سمت الگوي صحيح ، آن ا جايگزين الگوهاي غلط و تجدد گرايي و مدپرستي ها نمود.

يعني اولياي تعليم و تربيت همواره بايد جوانان را در معرض الگوهاي درست قرار دهند و با زبان رسا و هنرمندانه الگوي بهينه و كامل را به آنان معرفي نمايند و بيان زندگي پيشوايان معصوم (ع)، عالمان فرزانه و ارائه نمونه هاي برجسته مردان اخلاق و معنويت مي تواند در هدايت نسل جوان موثر باشد.

معرفي مولفه هاي الگوي برتر و مولفه هاي الگوي غيراصيل كه با فرهنگ خودي سر ستيز دارند براي جوانان بسيار ضروري است . معرفي تمدن، مليت، فرهنگ و دين و اصالت انساني و اخلاقي در اين سرزمين به جوانان و شناساندن هويت ايراني به آنان ضروري است .

بديهي است كه تقليد از فناوري علم و دانش و توسعه صنعتي و علمي دنياي غرب كه حتي همان را نيز مديون تمدن ديرينه شرق هستند همواره مورد توجه بوده و هيچ منافاتي با هويت انساني و اخلاقي ما ندارد چرا كه در فرمايش حضرت پيامبر اكرم (ص) است كه : "علم را اگر چه در چين باشد جستجو كنيد" اما تقليد مدها، لباسها و ابتذال فرهنگ غرب كه خود نيز از آن بيزار و گريزانند كاري نابخردانه و تقليدي كوركورانه است كه در انتحار فرسايشي تدريجي و ناآگاهانه جوانان نقش دارد و هر روز بخشي از سرمايه وجودي آنان را ضايع و زايل مي نمايد.

به اميد اينكه جوانان آزادانه تفكر كنند و با شخصيت خود و استعداد خود، هدف متناسب را بر گزينند و در اين هنگام است كه كليد طلايي موفقيت خويش رابدست آورده اند.

منبع:

شبيخون فرهنگي، تأليف سيد محمد تقي طباطبايي بافقي 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: <-TagName->
 

دو شنبه 7 فروردين 1391برچسب:,

 

مطالب گذشته

·

حجاب ارسال در : 1398/11/18 19:15

·

آیامیدانید ...؟ 4 ارسال در : 1398/05/10 20:26

·

آیا در قرآن برای راهپیمایی هم آیه داریم؟ ارسال در : 1398/05/01 16:02

·

دعوت مراجع تقلید برای حضور در راهپیمایی روز قدس ارسال در : 1398/05/01 15:58

·

دو شبکه ماهواره ای فارسی زبان که در شب اربعین سنگ تمام گذاشتند!+ تصاویر ارسال در : 1398/04/29 18:37

·

روابط دختر وپسر از دیدگاه قرآن ارسال در : 1398/04/29 18:31

·

شباهت نظر رهبر انقلاب و پناهیان در مورد فرج و تحول در جهان ارسال در : 1398/04/28 16:50

·

داستان اراده محکم و همت بلند یک دختر ارسال در : 1398/04/23 17:18

·

داستان جالب عابد و سگ ارسال در : 1398/04/23 17:17

·

عشق واقعی... ارسال در : 1398/04/23 17:15

·

حکایت حمایت از حامیان حضرت علی(ع) ارسال در : 1398/04/23 17:09

·

عابد و شیطان ارسال در : 1398/04/23 17:08

·

تمنا ارسال در : 1398/04/23 17:07

·

تلخ ارسال در : 1398/04/23 17:05

·

چهار سخنی که زاهد را تکان داد! ارسال در : 1398/04/23 17:00

·

ماجرای امید بخش ترین آیه قرآن ارسال در : 1398/04/23 16:55

·

شیطان و فرعون ارسال در : 1398/04/23 16:52

·

داستان جالب بهلول و شکستن سر استاد ارسال در : 1398/04/23 16:34

·

حکایت آن درخت ارسال در : 1398/04/23 16:27

·

حدیثی زیبا ارسال در : 1398/04/20 18:16




لطفا برای بهبودی وبلاگ نظر بدهید و اگر مطلبی دارید که مفید است به abdekhodam@yahoo.com ایمیل کنید تا با نام خودتان در وبلاگ درج شود ، با تشکر ، یا علی .



تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان تحفۀ هوشیاری و آدرس tohfeyehushyari.LoxBlog.Com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







-------------------------- --------------------------


>